HTML

Kakpuszta - az erdőbe veszett település

Egy megszűnt, majd pár éve az erdő által teljesen "elfoglalt" település története Belső-Somogyban. Az erdőbe veszett település, avagy a hely, ahol Éltek.

Friss topikok

2012.06.27. 16:16 KP Admin

Milliárdosok között a nagyra nőtt kakpusztai parasztgyerek

Az idei könyvhétre jelent meg Palkovics György harmadik könyve Milliárdosok között címmel:

milliardosok_kozott.jpgPalkovics György új könyvének főszereplői gazdagok, tehát érdekesek. Jelen vannak a mindennapjainkban, néha a környezetünkben is, de a képzeletünkben mindenképp. Bankárok, arisztrokraták, gyárosok, szerencselovagok, ügyeskedők - a rendszerváltás után Palkovics György életének szereplői.

Egymáshoz sodorja őket a vadászat szenvedélye, amely - akár egy titkos társaságban - felszabadítja a gátlásokat, s megoldja a nyelveket. Pénz, hatalom, privatizáció: sorakoznak a történetek és lehullnak az álarcok. A Milliárdosok között szépirodalmi igénnyel készült,  önéletírás, anekdotázás és vadászat szövi át tarkán, megragadón. 

Palkovics György meseszerű, ám nagyon is megélt világa jól ismert az olvasó számára. 2011-ben jelent meg a szülőföldről, a félfeudális paraszti világról szóló könyve, a Kakpuszta.

Ezt követte a rendszerváltást megelőző korszakot felidéző kötete, A zisten fölvitte a dolgomat. Olvasó és kritika egyaránt ünnepelte a stílust, a két olvasmányt. Remélhetően ez vár az újabb kötetre is, Palkovics György sajátos trilógiájának harmadik részére.

A könyv a Duna International kiadó gondozásában jelent meg.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom vadászat milliárdos kortárs irodalom kakpuszta palkovics györgy kormányvadászat milliárdosok között


A bejegyzés trackback címe:

https://kakpuszta.blog.hu/api/trackback/id/tr44614999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása